Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

13 september 2018

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA.

Maarten, van harte. Welke taak heb je als vicevoorzitter?
Mijn primaire rol is het ondersteunen van voorzitter Nathalie. Zo neem ik de honneurs waar wanneer zij verhinderd is en fungeer ik als sparringpartner bij complexe of urgente zaken. Een bescheiden rol dus, maar wel een waar ik me goed in kan vinden. Een branchevereniging zoals de onze functioneert namelijk bij de gratie van actieve leden. Samen krijg je meer voor elkaar, dat is echt zo, dat heb ik de afgelopen twee jaar van binnenuit meegemaakt. De stappen die we met de BNA zetten, helpen ook het vak en de branche vooruit en daar wil ik me graag voor inzetten.

Heb je ook als architect profijt van je Bestuursrol?
Jazeker, het dwingt je om kritisch na te denken over het vak, de toekomst van onze branche en natuurlijk ook over je eigen bureau. Veel algemene zaken die in Bestuursvergaderingen langskomen – van cao ontwikkelingen tot architectenzoekmachine Archy – deel ik met mijn collega’s op het bureau. Zo zijn we momenteel onze bureauwebsite aan het optimaliseren zodat we straks beter gevonden worden op Archy.

Hoe heeft de branche zich de voorbije twee jaar ontwikkeld, volgens jou?
Bij veel bureaus is het optimisme teruggekeerd en steeds vaker worden de technologische ontwikkelingen als kansen gezien in plaats van als bedreigingen. Juist nu we weer in een bouwpiek zitten, moeten we zorgen dat we als branche werken aan onze toekomstbestendigheid. Herpositionering is van levensbelang, we moeten nog beter laten zien aan de bouwkolom waar we voor staan. En in het verlengde hiervan moeten we strategische samenwerkingen aangaan, niet alleen met de bouwkolom, maar juist ook met partijen buiten ons speelveld die voorlopen in relevante technologische ontwikkelingen.

In juli hadden we een historische Inclusieve Rondetafel over de man-vrouwverhoudingen in onze branche, hoe kijk jij hier tegenaan als man?
Fantastisch dat de BNA dit heeft geagendeerd. Er wordt ‘as we speak’ een BNA Vrouwennetwerk opgericht, we doen in samenwerking met Bureau Architectenregister een onderzoek naar de man-vrouwverhoudingen in onze branche en er volgt een BNA-actieplan dat moet leiden tot meer evenwicht op dat vlak. Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek. Bij deze wil ik juist ook mijn mannelijke collega’s van harte uitnodigen deel te nemen aan de onderzoekpresentatie van Bureau Architectenregister en BNA in Den Haag op 6 december. Blok deze datum alvast in je agenda en hou de BNA-nieuwsbrief in de gaten.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 13 sep, 2018

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft opnieuw een klacht van de BNA gegrond verklaard. Het Kröller-Müller Museum wilde rechtstreeks een overheidsopdracht voor een uitbreiding gunnen aan een buitenlandse architect, hetgeen in strijd is met de aanbestedingsplicht.

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

Nieuws / 13 sep, 2018

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

BNA is partner van het Architecture Film Festival Rotterdam. Het programma is rond, dus een goed moment om festival-directeur Jord den Hollander te vragen welke films we moeten gaan zien. Top-5 Jord: ga deze zien!

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

Nieuws / 13 sep, 2018

BNA verbindt Chinese overheidsdelegatie met BNA-leden

Op 10 september ontving de BNA een delegatie van potentiële opdrachtgevers uit het Chinese Guangzhou. De vertegenwoordigers van de Guangzhou Housing Security Department realiseren per jaar zo’n 85.000 sociale huurwoningen in de snel groeiende Aziatische

BNA verbindt Chinese overheidsdelegatie met BNA-leden

Inloggen op BNA

(Sluiten)