Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

13 september 2018

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA.

Maarten, van harte. Welke taak heb je als vicevoorzitter?
Mijn primaire rol is het ondersteunen van voorzitter Nathalie. Zo neem ik de honneurs waar wanneer zij verhinderd is en fungeer ik als sparringpartner bij complexe of urgente zaken. Een bescheiden rol dus, maar wel een waar ik me goed in kan vinden. Een branchevereniging zoals de onze functioneert namelijk bij de gratie van actieve leden. Samen krijg je meer voor elkaar, dat is echt zo, dat heb ik de afgelopen twee jaar van binnenuit meegemaakt. De stappen die we met de BNA zetten, helpen ook het vak en de branche vooruit en daar wil ik me graag voor inzetten.

Heb je ook als architect profijt van je Bestuursrol?
Jazeker, het dwingt je om kritisch na te denken over het vak, de toekomst van onze branche en natuurlijk ook over je eigen bureau. Veel algemene zaken die in Bestuursvergaderingen langskomen – van cao ontwikkelingen tot architectenzoekmachine Archy – deel ik met mijn collega’s op het bureau. Zo zijn we momenteel onze bureauwebsite aan het optimaliseren zodat we straks beter gevonden worden op Archy.

Hoe heeft de branche zich de voorbije twee jaar ontwikkeld, volgens jou?
Bij veel bureaus is het optimisme teruggekeerd en steeds vaker worden de technologische ontwikkelingen als kansen gezien in plaats van als bedreigingen. Juist nu we weer in een bouwpiek zitten, moeten we zorgen dat we als branche werken aan onze toekomstbestendigheid. Herpositionering is van levensbelang, we moeten nog beter laten zien aan de bouwkolom waar we voor staan. En in het verlengde hiervan moeten we strategische samenwerkingen aangaan, niet alleen met de bouwkolom, maar juist ook met partijen buiten ons speelveld die voorlopen in relevante technologische ontwikkelingen.

In juli hadden we een historische Inclusieve Rondetafel over de man-vrouwverhoudingen in onze branche, hoe kijk jij hier tegenaan als man?
Fantastisch dat de BNA dit heeft geagendeerd. Er wordt ‘as we speak’ een BNA Vrouwennetwerk opgericht, we doen in samenwerking met Bureau Architectenregister een onderzoek naar de man-vrouwverhoudingen in onze branche en er volgt een BNA-actieplan dat moet leiden tot meer evenwicht op dat vlak. Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek. Bij deze wil ik juist ook mijn mannelijke collega’s van harte uitnodigen deel te nemen aan de onderzoekpresentatie van Bureau Architectenregister en BNA in Den Haag op 6 december. Blok deze datum alvast in je agenda en hou de BNA-nieuwsbrief in de gaten.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 13 nov 2018

Leiderschap in projecten

  • Type: training
  • Locatie: Diverse locaties in het land
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: Projectmanagement
Leiderschap in projecten

Nieuws / 13 nov, 2018

BNA presenteert onderzoek naar circulair ontwerpen en bouwen

BNA-voorzitter Nathalie de Vries heeft afgelopen donderdag het onderzoeksrapport ‘Samen Circulair Ontwerpen’ aangeboden aan Elphi Nelissen, voorzitter van de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie. De BNA heeft onderzoek laten doen naar de behoeften van architectenbureaus over circulair

BNA presenteert onderzoek naar circulair ontwerpen en bouwen

Nieuws / 13 nov, 2018

Werkgeversbijeenkomst over cao inzet van de BNA

De huidige cao loopt tot en met 28 februari 2019. Begin 2019 starten daarom de onderhandelingen over een nieuwe cao. De BNA wil de nieuwe cao zo vormgeven dat deze bureaus faciliteert en zij goed kunnen

Werkgeversbijeenkomst over cao inzet van de BNA

Nieuws / 12 nov, 2018

Herontwikkeling van Hoog Catharijne te Utrecht

Het masterplan voor de herontwikkeling van Hoog Catharijne is gemaakt door STIR Architecture (voormalig Altoon Partners). STIR werkt sinds 2003 samen met Klepierre, één van Europa’s toonaangevende retailontwikkelaars, aan het ontwerp voor deze transformatie in

Herontwikkeling van Hoog Catharijne te Utrecht

Nieuws / 06 nov, 2018

BNA Architectendag 2018..

De poëzie van Eric Vloeimans’ trompetgeluid bij de video van het Mecanoo oeuvre – alweer poëzie – was nog maar net weggeëbd, toen The New Farm begon te trillen onder het applaus. De apotheose was

BNA Architectendag 2018..

Inloggen op BNA

(Sluiten)