Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

13 september 2018

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA.

Maarten, van harte. Welke taak heb je als vicevoorzitter?
Mijn primaire rol is het ondersteunen van voorzitter Nathalie. Zo neem ik de honneurs waar wanneer zij verhinderd is en fungeer ik als sparringpartner bij complexe of urgente zaken. Een bescheiden rol dus, maar wel een waar ik me goed in kan vinden. Een branchevereniging zoals de onze functioneert namelijk bij de gratie van actieve leden. Samen krijg je meer voor elkaar, dat is echt zo, dat heb ik de afgelopen twee jaar van binnenuit meegemaakt. De stappen die we met de BNA zetten, helpen ook het vak en de branche vooruit en daar wil ik me graag voor inzetten.

Heb je ook als architect profijt van je Bestuursrol?
Jazeker, het dwingt je om kritisch na te denken over het vak, de toekomst van onze branche en natuurlijk ook over je eigen bureau. Veel algemene zaken die in Bestuursvergaderingen langskomen – van cao ontwikkelingen tot architectenzoekmachine Archy – deel ik met mijn collega’s op het bureau. Zo zijn we momenteel onze bureauwebsite aan het optimaliseren zodat we straks beter gevonden worden op Archy.

Hoe heeft de branche zich de voorbije twee jaar ontwikkeld, volgens jou?
Bij veel bureaus is het optimisme teruggekeerd en steeds vaker worden de technologische ontwikkelingen als kansen gezien in plaats van als bedreigingen. Juist nu we weer in een bouwpiek zitten, moeten we zorgen dat we als branche werken aan onze toekomstbestendigheid. Herpositionering is van levensbelang, we moeten nog beter laten zien aan de bouwkolom waar we voor staan. En in het verlengde hiervan moeten we strategische samenwerkingen aangaan, niet alleen met de bouwkolom, maar juist ook met partijen buiten ons speelveld die voorlopen in relevante technologische ontwikkelingen.

In juli hadden we een historische Inclusieve Rondetafel over de man-vrouwverhoudingen in onze branche, hoe kijk jij hier tegenaan als man?
Fantastisch dat de BNA dit heeft geagendeerd. Er wordt ‘as we speak’ een BNA Vrouwennetwerk opgericht, we doen in samenwerking met Bureau Architectenregister een onderzoek naar de man-vrouwverhoudingen in onze branche en er volgt een BNA-actieplan dat moet leiden tot meer evenwicht op dat vlak. Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek. Bij deze wil ik juist ook mijn mannelijke collega’s van harte uitnodigen deel te nemen aan de onderzoekpresentatie van Bureau Architectenregister en BNA in Den Haag op 6 december. Blok deze datum alvast in je agenda en hou de BNA-nieuwsbrief in de gaten.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 08 jan, 2019

Proost op een nieuw partnerschap!

Het nieuwe jaar beginnen we met een nieuwe zesde partner: Forbo, marktleider in vloerbedekking. Forbo hoopt op een langdurig partnerschap met de BNA in de zoektocht naar duurzame oplossingen. “Samen kunnen we nog beter aansturen op de

Proost op een nieuw partnerschap!

Nieuws / 08 jan, 2019

Architecten klaar voor uitvoering klimaatakkoord gebouwde omgeving

Architecten staan klaar voor de uitvoering van het klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving. Zij  willen zo ook actief meebouwen aan het bereiken van de Parijs-klimaatdoelen. Partners die zij hierbij nodig hebben zijn bouwfysica adviseurs, installateurs,

Architecten klaar voor uitvoering klimaatakkoord gebouwde omgeving

Nieuws / 02 jan, 2019

Stad van de toekomst bij BNR Bouwmeesters

BNA-directeur Fred Schoorl mocht eind 2018 bij BNR Bouwmeesters komen praten over de (Rand)stad van de toekomst, dus ook over de 10 ontwerpvisies 2040 voor de 5 grote steden, georganiseerd door BNA Onderzoek. Door grootschaliger te denken, kun je

Stad van de toekomst bij BNR Bouwmeesters

Nieuws / 02 jan, 2019

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek om toelating bij de BNA ingediend: Barend Koolhaas, Amsterdam Wouter Kroeze Architect, Amsterdam Arno Steehouwer Architect, Vlaardingen Overeenkomstig artikel 1a van

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Inloggen op BNA

(Sluiten)