Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

13 september 2018

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA.

Maarten, van harte. Welke taak heb je als vicevoorzitter?
Mijn primaire rol is het ondersteunen van voorzitter Nathalie. Zo neem ik de honneurs waar wanneer zij verhinderd is en fungeer ik als sparringpartner bij complexe of urgente zaken. Een bescheiden rol dus, maar wel een waar ik me goed in kan vinden. Een branchevereniging zoals de onze functioneert namelijk bij de gratie van actieve leden. Samen krijg je meer voor elkaar, dat is echt zo, dat heb ik de afgelopen twee jaar van binnenuit meegemaakt. De stappen die we met de BNA zetten, helpen ook het vak en de branche vooruit en daar wil ik me graag voor inzetten.

Heb je ook als architect profijt van je Bestuursrol?
Jazeker, het dwingt je om kritisch na te denken over het vak, de toekomst van onze branche en natuurlijk ook over je eigen bureau. Veel algemene zaken die in Bestuursvergaderingen langskomen – van cao ontwikkelingen tot architectenzoekmachine Archy – deel ik met mijn collega’s op het bureau. Zo zijn we momenteel onze bureauwebsite aan het optimaliseren zodat we straks beter gevonden worden op Archy.

Hoe heeft de branche zich de voorbije twee jaar ontwikkeld, volgens jou?
Bij veel bureaus is het optimisme teruggekeerd en steeds vaker worden de technologische ontwikkelingen als kansen gezien in plaats van als bedreigingen. Juist nu we weer in een bouwpiek zitten, moeten we zorgen dat we als branche werken aan onze toekomstbestendigheid. Herpositionering is van levensbelang, we moeten nog beter laten zien aan de bouwkolom waar we voor staan. En in het verlengde hiervan moeten we strategische samenwerkingen aangaan, niet alleen met de bouwkolom, maar juist ook met partijen buiten ons speelveld die voorlopen in relevante technologische ontwikkelingen.

In juli hadden we een historische Inclusieve Rondetafel over de man-vrouwverhoudingen in onze branche, hoe kijk jij hier tegenaan als man?
Fantastisch dat de BNA dit heeft geagendeerd. Er wordt ‘as we speak’ een BNA Vrouwennetwerk opgericht, we doen in samenwerking met Bureau Architectenregister een onderzoek naar de man-vrouwverhoudingen in onze branche en er volgt een BNA-actieplan dat moet leiden tot meer evenwicht op dat vlak. Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek. Bij deze wil ik juist ook mijn mannelijke collega’s van harte uitnodigen deel te nemen aan de onderzoekpresentatie van Bureau Architectenregister en BNA in Den Haag op 6 december. Blok deze datum alvast in je agenda en hou de BNA-nieuwsbrief in de gaten.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 27 mrt 2019

Brandveilig Ontwerpen

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA | Academie
  • Onderwerp: BNA Academie REGELGEVING
Brandveilig Ontwerpen

Nieuws / 26 mrt, 2019

Leve de architectuur, vier de verschillen!

We zien allemaal dat naast wetenschap, journalistiek en kunsten ineens ook architectuur de laatste tijd onder vuur ligt in het maatschappelijke en politieke debat. Met name in de verkiezingscampagne en in tendentieuze berichtgeving over de

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Nieuws / 26 mrt, 2019

Ledenraadpleging onderhandelingsresultaat cao 2019-2021

Op donderdag 14 maart 2019 hebben de cao delegaties van de BNA en de vakbonden een cao onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe tweejarige cao. BNA bureaus hebben hierover een mail ontvangen met een toelichting. De

Ledenraadpleging onderhandelingsresultaat cao 2019-2021

Nieuws / 25 mrt, 2019

Video met uitleg pensioenregeling in het Engels

Het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus krijgt meer en meer vragen van buitenlandse medewerkers over de pensioenregeling in de architectenbranche. Om antwoord te geven op deze vragen heeft het pensioenfonds een Engelstalige video gemaakt. Deze buitenlandse medewerkers werken hier

Video met uitleg pensioenregeling in het Engels

Nieuws / 20 mrt, 2019

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2019

Doe mee aan de Conjunctuurmeting voorjaar 2019 met verdiepende vragen over actuele onderwerpen en vul de online vragenlijst in! Alle BNA bureaus ontvangen hiervoor een uitnodiging van onderzoeksbureau Panteia, dat het marktonderzoek voor de BNA verzorgt. Inzicht

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)