Marktcijfers andere organisaties

Niet alleen de BNA doet onderzoek naar marktcijfers, ook andere organisaties houden de ontwikkelingen bij.

Bezoek deze links voor marktcijfers die andere organisaties verzamelen.

Economisch Instituut voor de Bouw
Zowel in opdracht als op eigen initiatief verricht het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) onderzoek voor marktpartijen en overheid naar de bouw en de gebouwde omgeving. Zij bekijken onderwerpen van vele kanten, analyseren ze, en geven advies. Op de site zijn publicaties te bestellen en te downloaden. Voorbeelden van publicaties zijn ‘Kantorenleegstand – probleemanalyse en oplossingsrichtingen’ en ‘Succesvol binnenstedelijk bouwen’.

CBS Bouwen en wonen
Overzicht van cijfers binnen het thema Bouwen en Wonen. Het CBS stelt een veelheid aan cijfers samen binnen dit thema: Kerncijfers, Woningbouw, Woningvoorraad, Prijzen bestaande koopwoningen, Bouwsector, Bouwproces, Woonomgeving en Extra.

Bouwend Nederland, feiten en cijfers
Cijfers van Bouwend Nederland, branchevereniging van Bouw- en infrabedrijven. De feiten en cijfers zijn onderverdeeld in Bouwkosten, Bouwproductie, Conjunctuur, Demografie, Regionale markt en Woningmarkt.

ABN AMRO
Hier zijn onder andere te vinden: de Bouw Kwartaalmonitor, met de belangrijkste ontwikkelingen en verwachtingen in de sector. En de Visie op Bouw en Vastgoed, met huidige trends en ontwikkelingen en de visie van ABN AMRO op de sector.

ING
Onder het kopje Bouw/Vastgoed zijn de trends en ontwikkelingen in deze sector te vinden, waaronder de Kwartaalberichten Bouw.

Eurostat, Bouwproductie in Europa
Deze pagina geeft een overzicht van de bouwproductie (gebouwen en civiele werken) in Europa per maand. Eurostat levert statistieken op Europees niveau aan de Europese Unie en maakt zo vergelijkingen tussen landen en regio’s mogelijk.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 13 sep, 2018

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA. Maarten, van harte. Welke taak

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Nieuws / 13 sep, 2018

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft opnieuw een klacht van de BNA gegrond verklaard. Het Kröller-Müller Museum wilde rechtstreeks een overheidsopdracht voor een uitbreiding gunnen aan een buitenlandse architect, hetgeen in strijd is met de aanbestedingsplicht.

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

Nieuws / 13 sep, 2018

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

BNA is partner van het Architecture Film Festival Rotterdam. Het programma is rond, dus een goed moment om festival-directeur Jord den Hollander te vragen welke films we moeten gaan zien. Top-5 Jord: ga deze zien!

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

Inloggen op BNA

(Sluiten)