Marktcijfers andere organisaties

Niet alleen de BNA doet onderzoek naar marktcijfers, ook andere organisaties houden de ontwikkelingen bij.

Bezoek deze links voor marktcijfers die andere organisaties verzamelen.

Economisch Instituut voor de Bouw
Zowel in opdracht als op eigen initiatief verricht het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) onderzoek voor marktpartijen en overheid naar de bouw en de gebouwde omgeving. Zij bekijken onderwerpen van vele kanten, analyseren ze, en geven advies. Op de site zijn publicaties te bestellen en te downloaden. Voorbeelden van publicaties zijn ‘Kantorenleegstand – probleemanalyse en oplossingsrichtingen’ en ‘Succesvol binnenstedelijk bouwen’.

CBS Bouwen en wonen
Overzicht van cijfers binnen het thema Bouwen en Wonen. Het CBS stelt een veelheid aan cijfers samen binnen dit thema: Kerncijfers, Woningbouw, Woningvoorraad, Prijzen bestaande koopwoningen, Bouwsector, Bouwproces, Woonomgeving en Extra.

Bouwend Nederland, feiten en cijfers
Cijfers van Bouwend Nederland, branchevereniging van Bouw- en infrabedrijven. De feiten en cijfers zijn onderverdeeld in Bouwkosten, Bouwproductie, Conjunctuur, Demografie, Regionale markt en Woningmarkt.

ABN AMRO
Hier zijn onder andere te vinden: de Bouw Kwartaalmonitor, met de belangrijkste ontwikkelingen en verwachtingen in de sector. En de Visie op Bouw en Vastgoed, met huidige trends en ontwikkelingen en de visie van ABN AMRO op de sector.

ING
Onder het kopje Bouw/Vastgoed zijn de trends en ontwikkelingen in deze sector te vinden, waaronder de Kwartaalberichten Bouw.

Eurostat, Bouwproductie in Europa
Deze pagina geeft een overzicht van de bouwproductie (gebouwen en civiele werken) in Europa per maand. Eurostat levert statistieken op Europees niveau aan de Europese Unie en maakt zo vergelijkingen tussen landen en regio’s mogelijk.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Groningen

  • Type: overig
  • Locatie: De Zwarte Hond
  • Organisatie: BNA
  • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Groningen

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Enschede

  • Type: overig
  • Locatie: IAA architecten, Enschede
  • Organisatie: BNA
  • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Enschede

Nieuws / 19 mrt, 2018

Vaste Kamercommissie agendeert beter aanbesteden architecten

In een speciale bijeenkomst van MKB-Nederland met de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat op 14 maart jl. heeft BNA-directeur Fred Schoorl een toezegging gekregen voor architecten en creatieve industrie over aanbesteden. Zijn kritische

Vaste Kamercommissie agendeert beter aanbesteden architecten

Nieuws / 15 mrt, 2018

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Op donderdag 8 maart 2018 heeft de cao-delegatie van de BNA een onderhandelingsresultaat bereikt over de loonontwikkeling 2018-2019. Deze loonontwikkeling was bij het afsluiten van de cao 2017-2019 (die afloopt op 28 februari 2019) afhankelijk

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Nieuws / 13 mrt, 2018

Jonge bureaus: van start-up naar scale-up

De creatieve industrie floreert, start-ups schieten overal de grond uit en tal van incubators en accelerators proberen de meest innovatieve ideeën tot een succes te maken. Ook de bouwsector groeit, waarvan ook startende architectenbureaus kunnen profiteren.

Jonge bureaus: van start-up naar scale-up

Nieuws / 13 mrt, 2018

Krijgt Bouwbesluit betere toegankelijkheidsregels?

Minister De Jonge ontvouwde zaterdag 3 maart in een vraaggesprek in het tv-programma KASSA plannen om minister Ollongren te vragen het Bouwbesluit aan te passen. Hij deed deze uitspraak bij de uitreiking van de prijs

Krijgt Bouwbesluit betere toegankelijkheidsregels?

Inloggen op BNA

(Sluiten)