Nieuwe privacy-verplichtingen, ook voor MKB-bedrijven

11 januari 2018

Vanuit onze leden krijgen we steeds vaker vragen over de wettelijke verplichtingen die zijn vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 moeten namelijk alle organisaties – dus ook bedrijven – voldoen aan de nieuwe privacyregels en dit kunnen aantonen. De regels hebben betrekking op gegevens van personen, zoals klanten, potentiële klanten, medewerkers, leveranciers enz..

De wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen, bovendien zijn bestuurders van de onderneming persoonlijk aansprakelijk. De wet eist een inspanningsverplichting. Je moet kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de privacy te waarborgen. In de praktijk betekent dat: ICT-systemen op orde, beveiliging van computers en telefoons, contracten sluiten met derden over uitwisseling van gegevens, vastleggen wie in de organisatie de persoonlijke gegevens mag inzien en behandelen en instructie van alle personeelsleden.

Hulp bij het voldoen aan de AVG-verplichtingen
Om te voldoen aan de eisen van de nieuwe privacywetgeving kunnen al onze leden met korting gebruikmaken van een speciaal programma: ‘AVG-voor het MKB’. Dat is een online stappenplan dat in 15 stappen leidt tot een AVG-verklaring. Daarmee kun je duidelijk maken aan de verplichtingen van de wet te hebben voldaan. Wij raden je aan dit te gebruiken en tijdig te beginnen.

25 mei 2018 lijkt ver weg, maar is het niet. Begin daarom op tijd. Het online stappenplan geeft aan de hand van duidelijke instructies en uitleg aan wat er moet gebeuren op ICT-gebied, met medewerkers, met contracten en alle andere zaken. Met het programma weet je zeker dat er geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd worden gezien. Het programma is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Mocht er toch hulp nodig zijn, dan kan je terecht bij specialisten.

Leden korting op AVG-programma
BNA-leden ontvangen 50% korting op het ‘AVG-programma voor het MKB’, een handig hulpmiddel om te voldoen aan de verplichtingen van de nieuwe privacywetgeving en niets te vergeten. De vergoeding voor het gebruikmaken van het AVG-programma hangt af van de omvang van jouw bedrijf en het aantal medewerkers. Kijk voor het vergoedingen overzicht op www.avgvoorhetmkb.nl  Meer informatie over het aanbod en de speciale kortingscode is alleen toegankelijk voor leden. Hiervoor dien je eerst in te loggen op BNA.nl

Bij problemen met het inloggen kun je contact opnemen met E administratie@bna.nl of T 020 555 3628.

Wil je ook gebruikmaken van het AVG-programma en 50% collectiviteitskorting ontvangen, maar ben je nog geen lid? Meld je nu aan als BNA-lid.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Inloggen op BNA

(Sluiten)