Nieuwe privacy-verplichtingen, ook voor MKB-bedrijven

11 januari 2018

Vanuit onze leden krijgen we steeds vaker vragen over de wettelijke verplichtingen die zijn vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 moeten namelijk alle organisaties – dus ook bedrijven – voldoen aan de nieuwe privacyregels en dit kunnen aantonen. De regels hebben betrekking op gegevens van personen, zoals klanten, potentiële klanten, medewerkers, leveranciers enz..

De wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen, bovendien zijn bestuurders van de onderneming persoonlijk aansprakelijk. De wet eist een inspanningsverplichting. Je moet kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de privacy te waarborgen. In de praktijk betekent dat: ICT-systemen op orde, beveiliging van computers en telefoons, contracten sluiten met derden over uitwisseling van gegevens, vastleggen wie in de organisatie de persoonlijke gegevens mag inzien en behandelen en instructie van alle personeelsleden.

Hulp bij het voldoen aan de AVG-verplichtingen
Om te voldoen aan de eisen van de nieuwe privacywetgeving kunnen al onze leden met korting gebruikmaken van een speciaal programma: ‘AVG-voor het MKB’. Dat is een online stappenplan dat in 15 stappen leidt tot een AVG-verklaring. Daarmee kun je duidelijk maken aan de verplichtingen van de wet te hebben voldaan. Wij raden je aan dit te gebruiken en tijdig te beginnen.

25 mei 2018 lijkt ver weg, maar is het niet. Begin daarom op tijd. Het online stappenplan geeft aan de hand van duidelijke instructies en uitleg aan wat er moet gebeuren op ICT-gebied, met medewerkers, met contracten en alle andere zaken. Met het programma weet je zeker dat er geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd worden gezien. Het programma is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Mocht er toch hulp nodig zijn, dan kan je terecht bij specialisten.

Leden korting op AVG-programma
BNA-leden ontvangen 50% korting op het ‘AVG-programma voor het MKB’, een handig hulpmiddel om te voldoen aan de verplichtingen van de nieuwe privacywetgeving en niets te vergeten. De vergoeding voor het gebruikmaken van het AVG-programma hangt af van de omvang van jouw bedrijf en het aantal medewerkers. Kijk voor het vergoedingen overzicht op www.avgvoorhetmkb.nl  Meer informatie over het aanbod en de speciale kortingscode is alleen toegankelijk voor leden. Hiervoor dien je eerst in te loggen op BNA.nl

Bij problemen met het inloggen kun je contact opnemen met E administratie@bna.nl of T 020 555 3628.

Wil je ook gebruikmaken van het AVG-programma en 50% collectiviteitskorting ontvangen, maar ben je nog geen lid? Meld je nu aan als BNA-lid.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Groningen

  • Type: overig
  • Locatie: De Zwarte Hond
  • Organisatie: BNA
  • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Groningen

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Enschede

  • Type: overig
  • Locatie: IAA architecten, Enschede
  • Organisatie: BNA
  • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Enschede

Nieuws / 21 mrt, 2018

Nieuw model Algemene Bouwplaatskosten gepubliceerd

De Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen (NVBK) en Bouwend Nederland hebben een nieuw model algemene bouwplaatskosten (ABK) opgesteld. BNA ondersteunt het model ABK omdat het helpt bij het eenduidig opstellen van begrotingen voor (nagenoeg) alle bouwprojecten.

Nieuw model Algemene Bouwplaatskosten gepubliceerd

Nieuws / 20 mrt, 2018

9 gebouwen in de race voor dé architectuurprijs van Nederland

Welk gebouw volgt Station Breda op als Beste Gebouw van het Jaar? Negen projecten strijden – na een jureringsronde door Nederland langs 20 geselecteerde gebouwen – om de architectuurprijs die de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA)

9 gebouwen in de race voor dé architectuurprijs van Nederland

Nieuws / 19 mrt, 2018

Vaste Kamercommissie agendeert beter aanbesteden architecten

In een speciale bijeenkomst van MKB-Nederland met de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat op 14 maart jl. heeft BNA-directeur Fred Schoorl een toezegging gekregen voor architecten en creatieve industrie over aanbesteden. Zijn kritische

Vaste Kamercommissie agendeert beter aanbesteden architecten

Nieuws / 15 mrt, 2018

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Op donderdag 8 maart 2018 heeft de cao-delegatie van de BNA een onderhandelingsresultaat bereikt over de loonontwikkeling 2018-2019. Deze loonontwikkeling was bij het afsluiten van de cao 2017-2019 (die afloopt op 28 februari 2019) afhankelijk

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)