Francesco Veenstra neemt BNA-voorzittershamer over

Francesco Veenstra, mede-oprichter van het Delftse architectenbureau Vakwerk, is door het BNA-Bestuur benoemd tot voorzitter. Veenstra is opgegroeid en gevormd binnen Meca­noo architecten in Delft, waar hij als ontwerper en later als architect en partner werkzaam is geweest. Vanaf 2017 is hij werkzaam als mede-oprichter van Vakwerk. Zijn voorzitterschap - voor een periode van twee jaar - start op 1 juli.

BNA-directeur Fred Schoorl is blij dat Veenstra de voorzittershamer overneemt van Nathalie de Vries: “Francesco is behalve een gepassioneerde architect ook een creatief ondernemer met een interessante carrière: van starter tot ervaren, internationaal werkend architect en partner in een gerenommeerd bureau, met nu een eigentijdse start-up met Vakwerk. Daarmee verwelkomen we een kenner en opiniërend persoon, met veel relevante ervaring en hart voor de BNA. Daar zijn we heel blij mee.”

Francesco Veenstra “Ik vind het bijzonder eervol om de komende periode als BNA-voorzitter de Nederlandse architectenbranche te vertegenwoordigen en het belang van architectuur en de waarde van de architect nog steviger op de maatschappelijke en bouwagenda te zetten. Architecten leveren een onbetwiste bijdrage aan een duurzame leefomgeving, een meerwaarde die het waard is om te promoten. Ik zet mij daar graag en met veel energie voor in.”

Francesco Veenstra