Gevraagd: inbreng voor cao inzet BNA

De huidige cao loopt tot en met 28 februari 2021. Eind 2020 starten daarom gesprekken over een nieuwe cao. Centraal daarbij staan naast de lonen, competentieontwikkeling, functiehandboek en -schalen en de pensioenregeling. Om de cao inzet van werkgevers te bepalen is de betrokkenheid van bureaus en een goed beeld van jullie reactie op de BNA speerpunten essentieel. BNA-bureaus met eigen medewerkers ontvangen via onderzoeksbureau Panteia daarom een uitnodiging input te geven via een cao enquête. Daarbij is het belangrijk dat zowel werkgevers als medewerkers zich erin kunnen vinden, want een bureau is zo sterk als het hele team.

Gelijk speelveld

De mening van bureau directies is voor de BNA heel belangrijk. Per bureau kan de vragenlijst één keer worden ingevuld. De algemeen verbindend verklaarde cao en pensioenregeling beoogt een gelijk speelveld tussen bureaus te bevorderen. Hiervoor is een blijvend draagvlak voor een toekomstbestendige cao nodig onder zowel werkgevers als medewerkers. Maak daarom gebruik van deze mogelijkheid.

Corona-onzekerheid

De mensen waar we voor en mee ontwerpen, hun geluk, plezier en gezondheid staan samen met duurzaamheid en nieuwe technologie centraal in het BNA beleidsplan ZIN! 2020-2022. De relevantie hiervan neemt alleen maar toe nu we als vakgebied en bureaus voor de uitdaging staan goed om te gaan met de onzekerheden en de economische en maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis, de woningbouwopgave, de energietransitie en klimaatadaptatie.

Human factor & green skills

Ondanks deze onzekerheid is het belangrijk als branche aantrekkelijk te blijven en voorop te blijven lopen en te investeren in de green skills en de human factor: meer aandacht voor welzijn en natuur in projecten, het vernieuwen van vakmanschap en kennis, het bevorderen van bredere inzetbaarheid en wendbaarheid en het stimuleren van permanente beroepsontwikkeling. Op het bureau en steeds vaker vanuit huis zoals de afgelopen periode.