Freestyle – oproep nieuwe editie

BNA Onderzoek zoekt auteur(s) voor Freestyle-publicatie #7

Start: 16 oktober 2017

Architecten zijn verzamelaars. Van inspirerende gebouwen, bijzondere vormen, fascinerende plekken – alles wat ze helpt bij het maken van een ontwerp. Met de serie Freestyle brengt BNA Onderzoek deze verzamelingen in beeld. De reeks bestaat inmiddels uit 6 goed gelezen publicaties over onder andere drijvende tuinen, verlaten steden en kopgevels. Voor nummer zeven is BNA Onderzoek nu op zoek naar nieuwe ideeën.

Heb je een fascinatie die je graag wilt delen met je vakgenoten en de buitenwereld? Een onderwerp, dat zich ervoor leent opgeschreven te worden in een klein boekje behorend tot deze reeks? Dien dan een voorstel in bij BNA Onderzoek. Ideeën die door het programmateam van BNA Onderzoek gehonoreerd worden krijgen inhoudelijke begeleiding worden door BNA Onderzoek uitgegeven.

Hoe werkt het?

Uit alle ingezonden voorstellen kiest het programmateam van BNA Onderzoek het beste plan. Dit wordt met ondersteuning van BNA Onderzoek uitgevoerd. Freestyle boekjes hebben een omvang van 96 – 128 pagina’s, formaat A6, oplage 500 stuks en hebben een vast stramien qua vormgeving – ze vormen immers samen een reeks. De boekjes worden tweetalig uitgegeven, Nederlands – Engels.

De auteur van het boekje krijgt een Indesign-stramien beschikbaar gesteld, waarmee de publicatie vormgegeven kan worden. Grafisch bureau Thonik helpt mee met de art direction en BNA Onderzoek treedt op als lector en uitgever.
De drukkosten, beeldrechten, vetaling, art direction en begeleiding worden door BNA Onderzoek ingebracht, de auteur brengt zijn uren in. De ervaring leert dat de doorlooptijd van schrijven en publiceren van een Freestyle-boekje ongeveer een jaar is.

De maker van het boekje krijgt 50 exemplaren van het boekje. BNA Onderzoek draagt als uitgever zorg voor de publiciteit. Bij verschijning van een Freestyle-editie wordt een boekpresentatie georganiseerd en worden de boeken verspreid via de vakboekhandel. Iedere Freestyle wordt als een collector’s item gepresenteerd, een bijzonder bewaarboekje van hoge kwaliteit.

Hier vind je een link naar de eerder gerealiseerde Freestyle-publicaties.

Download hier naast het formulier waarmee een idee kan worden ingediend.

Bel voor meer informatie of het doorspreken van een idee met Jutta Hinterleitner, BNA Onderzoek. 020 5553651

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp

Inloggen op BNA

(Sluiten)