Kennisdag wonen op daken 9 juni

Start: 09 juni 2017 tot 18 juni 2017

Na de feestelijke boekpresentatie van de publicatie ‘Licht Verdicht‘ in HNI in Rotterdam op 11 mei, was het lichte optoppen in de Rotterdamse binnenstad ook onderwerp van de kennisdag in het kader van de Rotterdamse Dakendagen.

In de ochtend vonden er fietsexcursies plaats langs de Karel Doorman, het gerealiseerde voorbeeld voor een lichte verdichting boven op een bestaand gebouw, en twee locaties waar lichte verdichting in de toekomst zou kunnen plaatsvinden: de Lumière locatie aan de Lijnbaan en de GGD en Keuringsdienst van waren aan de Schiedamesedijk. De ontwerpteams betrokken bij de ontwerpstudie lichtten hier hun plannen toe.

In de middag werd er in het kader van de conferentie ‘Wonen op daken’ onder de leiding van dagvoorzitter Catja Edens dieper ingegaan op binnenstedelijke verdichting in Rotterdam en de kansen die hier liggen dit op een ‘Rotterdamse manier’ te doen, met bijzondere en vernieuwende gebouwen.  Joep Klabbers (directeur Rotterdamse Dakendagen) hield een keynote over geslaagde voorbeelden in binnen- en buitenland, Marinke Steenhuis (architectuurhistorica, SteenhuisMeurs) zorgde voor de historische context. De ontwerpteams legden in een serie ‘dakdates’ hun ontwerp ideeën uit aan de conferentiedeelnemers.

In een paneldiscussie met Tracy Metz, Maurice Hermens (Royal HaskoningDHV), Fenna Haakma-Wagenaar (gemeente Rotterdam), Marc Ibelings (Ibelings van Tilburg architecten) en Steven Manhave (Manhave vastgoed) werden de kansen om de binnenstad van Rotterdam licht te verdichten verder besproken.

Lees hier de blog van Catja Edens.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Inloggen op BNA

(Sluiten)