Uitkomsten van de studie

Op 24 november 2016 zijn in kleine kring de uitkomsten van de ontwerpstudie gepresenteerd

Start: 24 november 2016 tot 24 november 2016

licht-verdicht-slot

Op 24 november 2016 werden – vooralsnog in kleine kring – de uitkomsten van vijf maanden studie gepresenteerd aan Astrid Sanson (directeur Binnenstad en Stedelijke Kwaliteit van de gemeente Rotterdam), Maartje Luisman (bestuur BNA), NLIngenieurs en de eigenaren van de drie gebouwen die als proeftuin voor de studie dienden (Manhave Vastgoed, AM en de Maarsen Groep).
De resultaten van de studie lieten zien dat de aanname klopte: veel naoorlogse gebouwen in het centrum hebben draagconstructies, die het mogelijk maken het gebouw op te toppen en bovenop het bestaande gebouw functies toe te voegen. De karakteristieke naoorlogse bebouwing kan daardoor blijven bestaan.

Tijdens de slotpresentatie toonden de ontwerpteams oplossingsrichtingen en ideeën voor de drie concrete plekken in de stad, die als proeftuin en testcase dienden: Lumière – Lijnbaan, GGD / Keuringsdienst van Waren aan de Schiedamsedijk en Weenapoint aan het Kruisplein. De uitkomsten zijn verrassend en inspirerend. Naast markante torens zijn er tuinen en openbare functies boven maaiveld bedacht, worden er tijdelijke woonvormen voor de moderne stedeling getoond en ontstaan er door middel van verdichting nieuwe ‘hotspots’ in de stad.

De deelnemers en projectpartners werken de komende maanden toe naar een publicatie. Deze wordt in het voorjaar van 2017 gepresenteerd.

 

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp

Inloggen op BNA

(Sluiten)