Seminar 7 april 2016, oranje tribune TU Delft

Start: 07 april 2016 tot 07 april 2016

Onder de leiding van zeven BNA-bureaus (UNStudio, NEXT architects, Venhoeven CS, Benthem Crouwel Architects, Mauroparravicini bv, Bijvoet architectuur & stadsontwerp en Mecanoo) werken interdisciplinaire ontwerpteams aan toekomstvisies voor de stedelijke ringwegen.

In het kader van de ontwerpstudie ‘Snelweg en Stad’ wordt een volgende stap gezet in de ontwikkeling van toekomstgerichte visies voor het verbeteren van de relatie tussen snelweg en stad gericht op leefbaarheid, bereikbaarheid en ruimtegebruik. Verdeeld over de ringwegen van Amsterdam (A10), Utrecht (A27/A28) en Rotterdam (A13/A20) worden in het voorjaar van 2016 op basis van ontwerpend onderzoek vijf cases verkent in het licht van toekomstige mobiliteitsconcepten.

Op 7 april presenteerden de teams hun eerste indrukken en denkrichtingen en voerden ze in een interactieve setting discussie met de stakeholders van deze studie.

In een drietal impulslezingen zetten Rients Dijkstra (Rijksadviseur Infrastructuur en Stad, Hoogleraar Urban Design, Faculteit Bouwkunde TU Delft), Taede Tillema (Wetenschappelijk medewerker / onderzoeker, Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), Ministerie Infrastructuur en Milieu) en Maarten van Acker (Hoogleraar Stedenbouw en Ruimtelijke planning, Universiteit Antwerpen, adviseur voor de overkapping van de Antwerpse ringinfrastructuur) belangrijke ontwikkelingen uiteen.

Lees hier het verslag van de middag.

 

 

Inloggen op BNA

(Sluiten)