Plenaire bijeenkomst 3 – 12 oktober 2018

van visie naar ontwerp

Start: 12 oktober 2018 tot 12 oktober 2018

De derde plenaire sessie van de ontwerpstudie ‘De stad van de toekomst’ op 12 oktober bij de TU Delft, markeerde een bijzonder moment. De tien deelnemende ontwerpteams presenteren hun ontwerpvoorstellen in bijna definitieve vorm aan collega-ontwerpers, beleidsmakers en stedenbouwkundigen uit de projectlocaties, andere betrokkenen en een kritisch panel.
Wat zijn thema’s die boven komen drijven? Kiezen teams eenzelfde richting in hun zoektocht naar  ontwerpoplossingen, of juist heel verschillende richtingen? Levert de ontwerpstudie vierkante kilometers aan woon-werkgebieden op waar we naar kunnen gaan verlangen? Hoe gaan de teams om met onzekerheden omtrent de transitieopgaven? En met welke nieuwe werkwijzen en instrumenten komen de ontwerpers?

Een reflectiepanel bestaand uit Daan Zandbelt, CRa; Roberto Cavallo, TU Delft; Marieke Berkers, chroniqueur; Yvonne Franquinet, ARCAM; Barbara Luns, AIR; Eveline Paalvast, AORTA; Margriet Eugelink, ACE en Stefan Bekx voor Den Haag, hielp de ontwerpteams hun plannen aan te scherpen.

Lees hier de kroniek van Marieke Berkers.

Bekijk hier de vlog.

 

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp

Inloggen op BNA

(Sluiten)