Beleidsadviescommissies

Het bestuur wordt op bepaalde beleidsterreinen geadviseerd door beleidsadviescommissies, waarin leden zitting hebben.

De beleidsadviescommissies vormen een afspiegeling van de leden van de BNA: grote, middelgrote en kleine architectenbureaus. De leden hebben diverse functies op het architectenbureau, architect, (financieel) directeur, directiesecretaris en HRM.

Arbeidszaken
De beleidsadviescommissie Arbeidszaken adviseert het bestuur op het gebied van arbeidsvoorwaardenbeleid, personeelsbeleid, arbeidsmarktbeleid, arbeidsomstandighedenbeleid en medezeggenschap  in de branche. Tevens speelt de commissie een adviserende rol bij het vaststellen van de inzet van de cao. De commissie bestaat uit Simone Kraaijenbrink (Benthem Crouwel Architecten), Renée Liefting (Rijnboutt),  Emiel Hengst (Inbo), Paddy Sieuwerts (Cepezed) en Jasper Kraaijeveld (secretaris).

Aanbesteden en contracteren
De beleidsadviescommissie Aanbesteden en contracteren adviseert het bestuur over juridische aangelegenheden in relatie tot de beroepsuitoefening. De commissie bestaat uit Caroline Bijvoet (Bijvoet architectuur en stadsontwerp), Herre Plantinga (Bonnemayer architecten), Maarten Faber (RHDHV), Ramon Gianotten (ZZDP), Erik Workel (IAA), Sjoerd Rutten (Simmons & Simmons) en Wouter Post (Six Advocaten).

Techniek & Bouwregelgeving
De beleidsadviescommissie Techniek & Bouwregelgeving adviseert het bestuur over de technische aspecten van de beroepsuitoefening, waaronder de bouwregelgeving. De beleidsadviescommissie bestaat uit Helga Snel (voorzitter, Jeanne Dekkers Architecten), Don van Dasler (VDNDP), Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal), Guido van Houdt, Loes Oudenaarde, Pim van der Vliet (EGM Architecten), Casper Vos (Vera Yanovshtchinsky Architecten) en Alexander Pastoors (secretaris).

Ondernemerschap
De beleidsadviescommissie Ondernemerschap adviseert het bestuur op onderwerpen als ondernemerschap, bedrijfsvoering, marktontwikkelingen, nieuwe rollen en diensten van architectenbureaus. De leden zijn Annegien van Dijk (Koning Ellis Architecten), Marie-Jeanne Sas (opZoom Architecten), Derk Flikkema (Bureau Noordeloos), Pim van der Ven (Juli Ontwerp en Advies), Hans Lucas en Jasper Kraaijeveld (secretaris).

De cao-onderhandelingen worden namens de BNA gevoerd door een cao-delegatie.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

do 06 jun 2019

Parametrisch ontwerpen

  • Type: workshop
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA | Academie
  • Onderwerp: BNA Academie Vakmanschap
Parametrisch ontwerpen

Nieuws / 23 mei, 2019

Vakjury kiest 9 toptalenten voor Next Step Program 2019

Op 14 mei kwam de vakjury van het Next Step Program voor jong architectuurtalent bijeen om de Next Step Ahead Group te kiezen. Meer dan 40 inzenders hadden zich opgegeven voor deze 3e editie van

Vakjury kiest 9 toptalenten voor Next Step Program 2019

Nieuws / 23 mei, 2019

Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen

Op vrijdag 10 mei presenteerden vier jonge ontwerpteams bestaand uit BNA-architecten, landschapsarchitecten en andere specialisten op bedrijventerrein Hoorn80 hun visies op energieneutrale bedrijventerreinen. De ontwerpstudie was een initiatief van BNA Onderzoek, Kortman Duurzame Gebiedsontwikkeling, de

Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen

Nieuws / 17 mei, 2019

Noord-Zuidlijn is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

De Noord-Zuidlijn in Amsterdam is verkozen tot het BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019. Architect Jan Benthem (Benthem Crouwel Architects) en een vertegenwoordiger van opdrachtgever gemeente Amsterdam, Metro en Tram namen hun prijs – een

Noord-Zuidlijn is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)