Kingspan


Kingspan als partner voor energie-efficiënte gebouwen
Kingspan is wereldwijd marktleider  als het gaat om hoogwaardige oplossingen voor duurzame gebouwen. Wij innoveren, zodat u de energie-efficiënte gebouwen kunt ontwerpen en bouwen die duurzaam, stijlvol en veilig zijn. De Kingspan groep bestaat uit vijf divisies die u voorzien van innovatieve en toonaangevende producten voor energie-efficiënte en duurzame gebouwen: Insulated Panels, Insulation Boards, Light & Air, Water & Energy en Data & Flooring Technology.

Kingspan in Nederland
Isolatie vormt de basis van de goede, hoogwaardige gebouwschil en zijn cruciaal voor een energie-efficiënt gebouw. In Nederland zijn de Kingspan bedrijven dan ook dé partner waar u terecht kan voor al uw isolatie-oplossingen voor de complete gebouwschil. Of het gaat om geïsoleerde dak- en gevelsystemen of om losse isolatiematerialen die u kunt combineren met een eigen systeem of opbouw; Kingspan heeft altijd de juiste oplossing voor uw specifieke project. En dit gaat verder dan alleen innovatieve producten. We bieden u vergaande service en garantie en leveren een groot spectrum aan technische ondersteuning en klantenservice.  Kingspan is dan ook een vaak gekozen partner voor ambitieuze bouwprojecten. Bekijk al onze inspirerende projecten in Nederland op www.kingspan.com/nl/projecten . 

Hoogwaardige façades
De design gevelsystemen van Kingspan Facades brengen alle elementen samen die nodig zijn voor het toepassen van een unieke geveloplossing op het ontwerp van een gebouw. Hierdoor creëert u inspirerende gevels in spannende kleuren, texturen en afwerkingen. Deze geïntegreerde of samengestelde systemen doen alle bekende standaarden en grenzen vervagen en zorgen voor zowel een mooi als energie-efficiënt ontwerp. Het programma omvat bevat zowel modulaire systemen als complete systemen voor vliesgevels, van isolatie tot gevelbekleding. Kijk voor meer informatie over onze hoogwaardige gevelsystemen op www.kingspanfacades.nl

Recyclebare & geventileerde gevelsystemen
Dri-Design van Kingspan Facades is een 100% recyclebaar, geventileerd en architectonisch gevelsysteem opgebouwd uit unieke metalen cassettes die esthetisch oneindig veel mogelijkheden bieden in vorm, afwerking, kleuren en texturen. Dankzij het gepatenteerde geïntegreerde regenscherm wordt regenwater achter de geventileerde gevel afgevoerd, waardoor vervuiling en verkleuring van de gevel wordt voorkomen. Een revolutionaire combinatie waarbij oneindige esthetische mogelijkheden en een eenvoudig snel te installeren onderhoudsarme oplossing elkaar hebben gevonden. Kijk voor meer informatie over deze innovatieve gevelsystemen op www.kingspan.com/nl/dri-design.

Toekomstbestendige oplossingen voor dakrenovatie
Als antwoord op de vraag naar oplossingen voor grootschalige renovatie van woningen in Nederland, biedt Kingspan Energy een totaalplan voor dakvervanging. Binnen het plan worden verouderde daken vervangen voor een slank nieuw dak, voorzien van een zonne-energiesysteem, dat voldoet aan de hoogste luchtdichtheids- en isolatie-eisen. Dankzij de financieringsmogelijkheden kan het dak binnen 5 tot 15 jaar worden terugbetaald zonder investering vooraf. Daarmee biedt Kingspan Energy een no-regret maatregel voor het verduurzamen van woningen in Nederland.

Hoogwaardige en duurzame isolatiematerialen
Kingspan heeft ook mooie losse isolatie-oplossingen. Neem onze Kooltherm isolatie. Deze duurzame, hoogwaardige hardschuim isolatieplaten van Kingspan Insulation zijn ideaal voor elk project waar duurzaamheid en energie-efficiëntie een belangrijke rol spelen. Onze Kooltherm K108 Spouwplaat is niet voor niets een veel toegepaste isolatieplaat voor spouwmuren en de standaard in vele nieuwbouwprojecten én ambitieuze renovatieprojecten. Kooltherm isolatie is dampopen en daarmee ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld houtskeletbouw. Bovendien heeft Kooltherm uitstekende brandwerende eigenschappen. Onze Kooltherm K15 Vliesgevelplaat heeft bijvoorbeeld een Eurobrandklasse B op het naakte product. Hierdoor kunnen slanke, veilige én energiezuinige vliesgevels gebouwd worden. Bovendien is Kooltherm een duurzame keus en beschikken al onze Kooltherm isolatieplaten voor gevels over een DUBOkeur. Kijk voor meer informatie over Kooltherm isolatie op www.kingspan.com/nl/kooltherm.

Altijd een innovatieve isolatieoplossing
Ook bij projecten waar zeer beperkte ruimte is, heeft Kingspan oplossingen. Neem onze OPTIM-R vacuümisolatie met een extreem lage en unieke lambda-waarde van 0,007 W/m·K. Hierdoor kan er met een zeer geringe dikte al hele hoge isolatiewaardes behaald worden. Denk aan platte daken waarbij de dakopbouw zo slank mogelijk gehouden moet worden. Of een balkon en terras dat op gelijke hoogte met de binnenvloer moet worden aangelegd voor een mooi esthetisch resultaat. Maar ook voor buiten- en vliesgevels waarbij een hoge RC-waarde is vereist bij een beperkt beschikbare ruimte. Kijk voor meer informatie over deze next-generation isolatieoplossing op www.kingspan.com/nl/optim-r .

BNA Partner
Sinds 2017 is Kingspan partner van BNA. Onze producten stellen architecten in staat om hedendaagse, constructieve uitdagingen het hoofd te bieden en functionele, duurzame gebouwen te ontwerpen die esthetisch van hoge kwaliteit zijn, maar ook voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van energiebesparing. Wat betreft verschillende milieulabels verbetert de gebouwscore aanzienlijk wanneer de producten van Kingspan worden toegepast. De kern van ons assortiment heeft dan ook een DUBOkeur, is geregistreerd in de Nationale Milieudatabase en regelmatig worden onze projecten bekroond met BREEAM Excellent of Outstanding certificering.

Bekijk onze websites: www.kingspanpanels.nl en www.kingspaninsulation.nl  of ga voor alle oplossingen van Kingspan naar www.kingspan.nl .

Partner BNA
Voor informatie over partnerschap met de BNA neem je contact op met Elma Media; Silvèr Snoek, sales manager, 0226 33 16 67.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 12 okt, 2017

Architectenbranche bouwt graag mee aan vertrouwen

“Het is een Heel Holland Pakt Wat-akkoord geworden: verantwoord, geen ideologische hoogstandjes, voor iedereen wat en een paar slimme, pragmatische doorbraken”, aldus BNA-directeur Fred Schoorl. Voor de creatieve ondernemers is de balans positief, voor een verbeterd architectuurklimaat is

Architectenbranche bouwt graag mee aan vertrouwen

Nieuws / 18 apr, 2017

BIM Praktijkdag 18 mei – met ledenkorting

BIM praktijkdag Kent u BIM? Werkt u ermee of bent u er juist benieuwd naar? Kom dan naar de vierde BIM praktijkdag op 18 mei in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens het congres wordt vanuit

BIM Praktijkdag 18 mei – met ledenkorting

Nieuws / 22 nov, 2016

Kabinet stelt titelbescherming interieurarchitect ter discussie

Wat is de interieuropgave van de toekomst? Welke rol speelt de interieurarchitect daarbij? Wat is het publieke belang van de inbreng van de interieurarchitect? En wat rechtvaardigt de bescherming van de titel interieurarchitect?  Op woensdag

Kabinet stelt titelbescherming interieurarchitect ter discussie

Nieuws / 02 aug, 2016

BNA tekent overeenkomst met partner Reynaers

Reynaers is een nieuwe partner van de BNA, en ontwikkelt en verkoopt aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen in...

BNA tekent overeenkomst met partner Reynaers

Inloggen op BNA

(Sluiten)