Inschrijven Professioneel Ervarings Programma


De inschrijving voor het PEP-programma dat start in september 2023 is gesloten!
Aanmelden voor de start in september 2024 kan tot 1 juli 2024.

LET OP Vanaf 2024 zal PEP 1x per jaar (in september) gaan starten. Er is geen mogelijkheid meer om in januari te starten.

Wat heb je nodig om je aan te melden voor PEP?

VOOROPLEIDING Om met de beroepservaringperiode te starten, moet je vooropleiding erkend zijn. Heb je een Nederlands Masterdiploma in de discipline architectuur, interieurarchitectuur, landschapsarchitectuur of stedenbouwkunde, dan is dit geregeld, lees hier welke diploma’s dat zijn. Bij aanmelding voor PEP zal je diploma gecontroleerd worden, zorg daarom voor een kopie van je diploma waar de afstudeerrichting/track op staat (deze ontbreekt op een uittreksel van DUO). Heb je een buitenlands diploma, dan moet dit altijd eerst door het Bureau Architectenregister onderzocht/erkend worden voordat je kunt starten met de beroepservaringperiode. Wanneer je buitenlandse diploma niet erkend wordt, is deelname aan de beroepservaringperiode niet mogelijk. Vraag dus op tijd dit onderzoek aan! Klik hier voor meer informatie.

WERKPLEK Jouw verplichte werkperiode van 2 jaar gaat in bij de start van PEP (uitgaande van > 32u per week). Bij aanmelding vul je in bij welke organisatie je werkt / gaat werken.

MENTOR Je mentor moet minimaal 3 jaar in het Architectenregister staan ingeschreven in dezelfde discipline als jouw afstudeerrichting en deelname aan PEP. We vragen om het bewijs van inschrijving te uploaden.

PEP IS IN DUTCH Engels spreken en schrijven mag, maar er wordt verwacht dat je Nederlands verstaat en begrijpt.

Stappen voor aanmelding:

1. Maak een Mijn BNA account aan of log in met een bestaand account
In verband met een lange relatie die ook verder gaat na het PEP-programma (bijvoorbeeld het alumninetwerk) willen we je vragen om bij het maken van je BNA-account een persoonlijk e-mailadres te gebruiken. Zo kunnen we je altijd bereiken, ook als je wisselt van werkgever.

2. Kom terug op de PEP-pagina en log in

3. Klik opnieuw op de inschrijfknop

4. Vul het inschrijfformulier in, je ontvangt van ons een bevestiging van inschrijving