Professioneel Ervarings Programma

PEP is dé kickstart voor een carrière in ruimtelijk ontwerp

PEP is het geïntegreerde beroepservaringsprogramma voor ruimtelijk ontwerpers

Sinds 2015 is het verplicht om de beroepservaringperiode te doorlopen om de titel te behalen.

Het Professioneel Ervarings Programma (PEP) is een 2-jarig, postacademisch geïntegreerd programma. Het is gericht op jonge ontwerpers die een relevante werkplek hebben. PEP biedt deelnemers met een afgeronde masteropleiding architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur of interieurarchitectuur een uniek beroepservaringsprogramma. PEP staat voor vakmanschap, verbinding en professionaliteit en biedt jonge ontwerpers de perfecte start van hun carrière.

De drie pijlers van PEP

Wat maakt PEP uniek?

PEP geeft deelnemers de kans om zich te ontwikkelen tot een ruimtelijk ontwerper van hoge kwaliteit door twee jaar lang vakmanschap en kennis aan te bieden. In de beroepservaring wordt het vak vanuit de theorie én de praktijk benaderd en maken PEP-deelnemers kennis met enthousiaste en betrokken vakcoördinatoren, sprekers en specialisten met ruime praktijkervaring in diverse vakgebieden. Deelnemers ontwikkelen een heldere visie op de maatschappij, de plek van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en interieurarchitectuur en hun eigen unieke kracht. De gestructureerde intensieve combinatie van kennis, theorie en praktijkervaring, samen met het opbouwen van een groot landelijk netwerk, is de sleutel tot succes.

Inschrijven

Inschrijven bij PEP kan via deze website. PEP start ieder jaar in september. Schrijf je in voor 1 juli.

Klik hier om je in te schrijven

Werk

Voordat de deelnemer start met de beroepservaringperiode moet de deelnemer een relevante werkplek in het vakgebied hebben. Dit kan zijn bij een werkgever, als zzp-er of met een eigen bureau. De werkgever stimuleert PEP en geeft de deelnemer de ruimte en tijd om de beroepservaringperiode te doorlopen. Het is belangrijk dat de deelnemer en de werkgever vooraf duidelijke afspraken maken over financiën, tijdsbesteding en ruimte voor ontwikkeling.

Mentor

Deelnemers worden twee jaar persoonlijk begeleid door een mentor uit de eigen werkomgeving. De mentor kan de werkgever zijn, of werkzaam zijn op het bureau of een buiten-mentor zijn. Vereist is dat de mentor minimaal 3 jaar bij het Bureau Architectenregister staat ingeschreven in dezelfde discipline als die van de deelnemer.

Lees hier meer over het mentorschap

PEP in het Nederlands

PEP is een Nederlandstalig programma. Een goede kennis van de Nederlandse taal is daarom vereist. Een deelnemer mag Engels spreken en schrijven. Tijdens de moduledagen is de spreektaal Nederlands.

Alumninetwerk

Na het succesvol afronden van PEP behoren alle deelnemers tot het alumninetwerk. PEP promoot 'een leven lang leren' en biedt een netwerk aan waar men de rest van het professionele leven plezier van heeft!

Lees hier meer interviews met oud deelnemers

Lees meer over

Twee jaar PEP

Vooraf

Baan en mentor

Je hebt een relevante werkplek in het vakgebied en een mentor in dezelfde discipline als je masterdiploma

Inschrijven

Schrijf je voor 1 juli in via het uitgebreide inschrijfformulier

Diploma

Uploaden van je masterdiploma en mentorverklaring





Start PEP

Startgesprek

Maak kennis met mentor en vakcoördinator

Maandelijkse modules

Bijeenkomsten van een dag met lezingen, workshops en casusbesprekingen op diverse locaties in Nederland

Bureaugesprek

Reflecteer op je werk en persoonlijke ontwikkeling met mentor en vakcoördinator

POP en logboek

Gedurende het gehele PEP-traject houd je het Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) en logboek bij

Eindgesprek

Eindgesprek met gecommitteerde en vakcoördinator

Titel