Buitenschoolse opvang, BSO, in Schiecentrale Rotterdam

De Schiecentrale in het Rotterdamse Lloyd kwartier is een voormalige elektriciteits-fabriek die is getransformeerd tot een creatieve smeltkroes gericht op de AV-, film- en ICT sector. Binnen dit complex wordt het interieur van de buitenschoolse opvang ontworpen die ruimte biedt aan de kinderen door spel en ontspanning, geborgenheid en ontdekken, doen en maken, zien en ontmoeten! Een buitenschoolse opvang die door “buiten de kaders” te denken is ontworpen en een gevarieerde, creatieve en interessante omgeving biedt voor de kinderen en leidsters.

De centrale hal vormt het hart van de BSO. De wanden tussen de hal en de belangrijkste functies: het atelier en de spelruimte, kunnen geheel worden geopend. Zo kan de hal voor bijzondere gelegenheden (toneeluitvoering, Sinterklaasbijeenkomst) worden vergroot. De ruimte op de verdieping wordt gebruikt als woonkamer en keuken. Soms wil men met alle kinderen gelijk kunnen eten. Daarom lopen de ruimtes in elkaar over. Zo kan een grote woonkeuken ontstaan. De woonkamer geeft ruimte voor verschillend gebruik. Er kan lekker worden gezeten met een boek, wat TV worden gekeken of even worden gesurft op internet. Daarnaast is er alle ruimte om spelletjes te spelen. Bijzonder materiaal- en kleurgebruik stimuleren de kinderen van verschillende leeftijden de omgeving te ontdekken en samen te spelen. Opdrachtgever: MAX Kinderdagopvang

Opgeleverd :2008

Inloggen op BNA

(Sluiten)