KSWI Zwaag

In de oude woning aan de Dorpsstraat in Zwaag woonde de familie, met de twee thuiswonende gehandicapte kinderen (Bob en Nina). Om in de toekomst kwalitatief betere zorg voor hun kinderen te kunnen bieden was de wens om op deze locatie een kleinschalig wooninitiatief te realiseren voor 11 mensen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking. Belangrijk was om de huidige situatie voor Bob en Nina te behouden, zij hebben een vaste basis nodig op terug te kunnen vallen.
Als bureau zijn vanaf de eerste conceptvorming tot en met de uitvoering betrokken geweest bij dit project.

Het ontwerp kenmerkt zich door het oude voorhuis met daarachter een glazen entreehal en een eigentijdse robuuste ‘schuur’. De kap van de schuur volgt in eerste instantie een hoek die gelijk is aan die van het voorhuis. Maar waar de kap op de hoogte van de nok van het voorhuis komt, knikt deze naar binnen om zo een dubbele nok te creëren.
De schuur is in kleur en materiaal contrasterend met het bestaande voorhuis.
De glazen entreehal tussen het voorhuis en de schuur zorgt voor veel licht in het gebouw. Deze lichte open ruimte is een aangename plek om te vertoeven voor de cliënten die niet op hun kamer willen verblijven.

Inloggen op BNA

(Sluiten)