Parkvilla Voorschoten

Het afgelopen jaar heeft JADE hard gewerkt aan de verbouwing jaren 70 woning. In een parkachtige setting in Voorschoten stond een typische jaren 70 woning. De villa is omringd door een prachtige tuin met hoge bomen, bossages, een aantal bijgebouwen en een zwembad. Opmerkelijk is dat de woning van origine niet op deze fraaie tuin is ontworpen.

De woning heeft een ingrijpende metamorfose ondergaan. De verbouwing breidt de villa uit en oriënteert de woning, met een enorme glazen schuifpui, op de tuin en het zonlicht. De begane grond en de eerste verdieping zijn opnieuw ingedeeld en door middel van een vide met elkaar en de omgeving verbonden.

Het huis heeft bovendien een bouwfysische upgrade gekregen zodat het weer voldoet aan de comfort- en energie-eisen van deze tijd en aan die van de toekomst. Om dit te realiseren is de bestaande gevel afgebroken, voorzien van nieuwe isolatie en opnieuw gemetseld met een bijzondere handgevormde langwerpige baksteen. Kozijnen zijn vervangen en installaties zijn vernieuwd, inclusief een warmtepomp, zonnepanelen en -collectoren voor het huis en tevens voor de bijgebouwen en de verwarming van het zwembad. Het metselwerk en de aluminium kozijnen geven de gevels een nieuwe kleurstelling die gedurende alle jaargetijden mooi samenvalt met de veranderende kleuren van de begroeiing in de tuin.

Inloggen op BNA

(Sluiten)