Speeltuinhonk Vleuten

Het speeltuinhonk in Vleuten ligt op de grens tussen het openbare en het afsluitbare gedeelte van de bouwspeeltuin in de wijk Vleuterweide. Het honk vormt het centrum van de speeltuinen, met keuken, ontmoetingsruimte en beheerder.

Accenten heeft het speeltuinhonk aan beide zijden. Het dak opent zicht naar het terras waaraan de grote ontmoetingsruimte ligt. Aan de andere zijde is de beheerder gesitueerd, zodat deze toezicht heeft op beiden speeltuinen De hoekverdraaiing in het volume verbetert dit toezicht en maakt het gebouw verrassend ruimtelijk.

Het speeltuinhonk is ook fysiek de poort tussen beide delen. De entreehal heeft de functie van entree van de speeltuin. Aan deze hal liggen alle functies: de toiletten, het kantoor en de ontmoetingsruimte. Door openslaande deuren kan de hal bij de ontmoetingsruimte worden getrokken.

Een overzichtelijk en stoer gebouw voor de kinderen van Vleuterweide

Inloggen op BNA

(Sluiten)