Verbouwing en interieurontwerp stadsvilla

Voor een gedateerde (maar geweldig gelegen) jaren-30-villa maakten we het ontwerp voor een complete verbouwing en uitbreiding. De bestaande, compacte woning wordt gekenmerkt door een hokkerige indeling.
In het hele ontwerp hebben we gezorgd voor veel openheid en zichtlijnen. Zo krijgt de hal een grootse entree en een stalen deur richting de woonkamer en keuken. Dit is echt een eye-catcher. De achtergevel wordt over de volledige lengte opengebroken en ruim 2 meter uitgebreid. De nieuwe achtergevel wordt geheel voorzien van glas met schuifwanden. In deze uitbouw bevindt zich de royale keuken, eettafel en zitkamer. De uitbreiding krijgt een architectonisch eigentijdse uitstraling. Binnen en buiten worden met elkaar verbonden doordat het stucwerkplafond doorgetrokken wordt naar buiten. Dit is terug te zien in de dakrand. Dit witte lijnenspel sluit aan bij de betimmerde bestaande houten goot. Zodoende ontstaat er eenheid en gaat het nieuwe mooi op in het oude.
Voor dit project maakten we diverse 3D renders om de opdrachtgevers en de bouwende partijen een duidelijk beeld te geven van het ontwerp.

Inloggen op BNA

(Sluiten)