‘Vernieuwen kennis essentieel voor toekomst architectenvak’

Permanente beroepsontwikkeling vergroot impact bureaus

13 juli 2017

Maar liefst 70% van de BNA-bureaus vindt zichzelf nooit uitgeleerd, zo blijkt uit het BNA Verdiepingsonderzoek voorjaar 2017. De bureaus halen continu overal nieuwe kennis vandaan: uit projecten, van collega’s, van project-evaluaties, opleidingen, cursussen en seminars, en projectbezoeken. Maar niemand voelt zich zomaar uitgeleerd. Een aantal belangrijke (opvallend, actuele) thema’s verdienen volgens de bureaus speciale aandacht:

  • BIM (56%)
  • Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) (42%)
  • 3D Modelleringspakketten (40%)
  • Persoonlijke effectiviteit (29%)

Vergroten impact

Hiernaast zijn nog veel meer thema’s denkbaar waar BNA-bureaus aan kunnen werken om hun impact te vergroten. Bijvoorbeeld door beter te leren omgaan met de zakelijke kant van ontwerpen en bouwen, risicomanagement en met het vergroten van de eigen inkomstenstromen. Maar ook het overtuigend communiceren van de waarde van het architectenvak of het bureau vinden ze belangrijk. Wie nog een stap verder durft te gaan, pakt zijn toekomstvisie aan. Met de BNA Toekomstscenario’s 2030 worden bureaus geprikkeld een passende eigen (te vernieuwen) positie te kiezen. De BNA Academie neemt de wensen van de BNA-bureaus mee in haar aanbod, maar daagt leden ook altijd uit om verder te gaan dan de vertrouwde, gebaande paden.

BNA Academie: continu bijblijven loont

Om relevant te blijven en voorop te lopen bij technologische en duurzame ontwikkelingen, moet het onderwijs, de kennisontwikkeling en de leercultuur in de architectenbranche blijven meeveranderen. Mirjam Hoveijn, programmamanager BNA Academie: “Dat geldt niet alleen voor de beroepservaringperiode voor jong talent, maar ook voor alle andere medewerkers binnen bureaus. Je bent als individu en als bureau nooit uitgeleerd. Het aanbod van de BNA Academie sluit daarop aan. Zo kunnen wij architecten en bureaus helpen om hun innovatie- en verbeeldingskracht te blijven ontwikkelen die nodig zijn bij het oplossen van actuele ruimtelijke vraagstukken. Wat dat betreft loont het continu opdoen van de nieuwste kennis dubbel en dwars.”

De BNA Academie ontwikkelt continu nieuwe cursussen, workshops en masterclasses op belangrijke actuele onderwerpen voor de ‘nieuwe architect’. De Academie is dé ontmoetingsplek, waar architecten samen met vakgenoten ervaringen kunnen uitwisselen, waar ze van elkaar kunnen leren, en waar ze les krijgen van professionals uit verschillende vakgebieden.

Bekijk hier hoe u uw bureau up to date kunt houden. U kunt uiteraard ook contact opnemen met Mirjam Hoveijn.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

vr 20 apr 2018

Verdichten

  • Type: netwerkbijeenkomst
  • Locatie: ntb
  • Organisatie: Noord Holland Regionaal
  • Onderwerp: BNA Netwerken
Verdichten

Nieuws / 19 apr, 2018

De toekomstige rol van de architect

Vier jaar lang hebben de Technische Universiteit Delft en Radboud Universiteit Nijmegen in nauwe samenwerking met de BNA onderzoek gedaan naar de toekomstbestendigheid van de rollen die architectenbureaus in het bouwproces vervullen. De positie van de

De toekomstige rol van de architect

Nieuws / 19 apr, 2018

Akkoord over loonontwikkeling 2018-2019

De BNA en de vakbonden (CNV, De Unie) hebben na de ledenraadplegingen onder werkgevers en medewerkers een akkoord bereikt over de loonontwikkeling 2018-2019. Deze loonontwikkeling was bij het afsluiten van de cao 2017-2019 (die afloopt

Akkoord over loonontwikkeling 2018-2019

Nieuws / 15 mrt, 2018

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Op donderdag 8 maart 2018 heeft de cao-delegatie van de BNA een onderhandelingsresultaat bereikt over de loonontwikkeling 2018-2019. Deze loonontwikkeling was bij het afsluiten van de cao 2017-2019 (die afloopt op 28 februari 2019) afhankelijk

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Nieuws / 13 mrt, 2018

Jonge bureaus: van start-up naar scale-up

De creatieve industrie floreert, start-ups schieten overal de grond uit en tal van incubators en accelerators proberen de meest innovatieve ideeën tot een succes te maken. Ook de bouwsector groeit, waarvan ook startende architectenbureaus kunnen profiteren.

Jonge bureaus: van start-up naar scale-up

Inloggen op BNA

(Sluiten)