Wijziging aanlevering gegevens Pensioenfonds

Gebruik het Selfservice Werkgevers Portaal

12 maart 2018

Het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus heeft de uitvoering van de pensioenregeling per 1 januari 2018 uitbesteed aan pensioenuitvoerder APG. Hierdoor is het aanleverproces veranderd. Graag informeert het Pensioenfonds nogmaals over de wijzigingen.

Van voorschotnota naar tijdvaksystematiek
Vanaf dit jaar leveren bureaus voor hun medewerkers maandelijks de gegevens aan, uiterlijk op de 14e dag van de volgende maand. De maandelijkse eindafrekening baseert het Pensioenfonds op de door uw bureau aangeleverde gegevens. Voorheen ontving u van Syntrus Achmea jaarlijks een voorschotnota. Na afloop van het jaar werd een eindafrekening opgemaakt.

Pensioenaangifte over 2018 uitsluitend via de Selfservice Werkgevers Portaal
Voor de juiste verwerking van uw factuur levert u elke maand alle gegevens aan. Via deze portaal beheert u uw organisatiegegevens en heeft u altijd inzicht in de status van uw levering.

Er zijn drie mogelijkheden om uw pensioenaangifte door te voeren

 1. U of uw gegevensleverancier gebruikt een loonpakket waarmee uw pensioenaangifte rechtstreeks wordt doorgevoerd in de portaal.
 2. U of uw gegevensleverancier gebruikt een loonpakket waarmee de pensioenaangifte wordt gemaakt; vervolgens gebruikt u de uploadfunctie om de aangifte door te voeren in de portaal.
 3. U legt uw pensioenaangifte handmatig vast in de portaal.

Zowel in het portaal als op de website van het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus vindt u alle handleidingen voor de Selfservice Werkgevers Portaal . Zonder gebruik te maken van de portaal is pensioenaangifte over 2018 niet mogelijk.

Rappel bij geen levering
Levert u voor de 14e dag van de volgende maand geen gegevens aan? Dan stuurt het Pensioenfonds na  7 dagen een rappel. Dit is een geautomatiseerde e-mail. Indien nodig ontvangt u 14 dagen later een tweede rappel.

Wat gebeurt er als u niet aanlevert?
Heeft u 21 dagen na de verzenddatum van de tweede rappel nog niet aangeleverd? Dan leggen het Pensioenfonds de gegevens op. Het fonds doet dit op basis van de door Syntrus Achmea overgedragen gegevens. Het is wel de bedoeling dat u alsnog aanlevert.

Premiefactuur
Na acceptatie en verwerking van uw gegevens ontvangt u per e-mail de premiefactuur. U kunt de premiefacturen via automatische incasso of via overschrijving betalen. De premiefactuur wordt verstuurd naar het e-mailadres dat het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus staat geregistreerd bij de financiële administratie in het portaal. Controleer daarom goed wie geregistreerd staat als uw contactpersoon voor de financiële administratie.

Beheren financieel overzicht en rekeningnummers
De status van uw facturen en het beheren van uw rekeningnummers doet u in het Finance Portal. Daar kunt u ook uw excassorekeningnummer opgeven, zodat wij eventuele restituties of creditnota’s aan u kunnen uitbetalen.

Heeft u vragen? De helpdesk van het Pensioenfonds staat voor u klaar
U bereikt de helpdesk op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 020-5834230. Of ga naar de Selfservice Werkgevers Portal De pensioenregeling geldt voor de hele bedrijfstak.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Enschede

 • Type: overig
 • Locatie: IAA architecten, Enschede
 • Organisatie: BNA
 • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Enschede

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Groningen

 • Type: overig
 • Locatie: De Zwarte Hond
 • Organisatie: BNA
 • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Groningen

Nieuws / 15 mrt, 2018

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Op donderdag 8 maart 2018 heeft de cao-delegatie van de BNA een onderhandelingsresultaat bereikt over de loonontwikkeling 2018-2019. Deze loonontwikkeling was bij het afsluiten van de cao 2017-2019 (die afloopt op 28 februari 2019) afhankelijk

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Nieuws / 13 mrt, 2018

Jonge bureaus: van start-up naar scale-up

De creatieve industrie floreert, start-ups schieten overal de grond uit en tal van incubators en accelerators proberen de meest innovatieve ideeën tot een succes te maken. Ook de bouwsector groeit, waarvan ook startende architectenbureaus kunnen profiteren.

Jonge bureaus: van start-up naar scale-up

Nieuws / 07 mrt, 2018

Update functiehandboek architectenbureaus

Het handboek functie-indeling architectenbureaus is geüpdatet. Met het functiehandboek worden functies gewogen en qua indeling en salariëring aan elkaar gerelateerd. Het functiehandboek is onderdeel van de cao. Waarom een update? De laatste grote bijstelling van het functiehandboek

Update functiehandboek architectenbureaus

Nieuws / 05 mrt, 2018

Omzet architectenbureaus groeit in 2017

De omzet van architectenbureaus steeg in het vierde kwartaal van 2017 met 3,9% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Op jaarbasis steeg de omzet met 7,3%. Na vijf jaar van afnemende omzetten stijgt

Omzet architectenbureaus groeit in 2017

Inloggen op BNA

(Sluiten)