Wijziging aanlevering gegevens Pensioenfonds

Gebruik het Selfservice Werkgevers Portaal

12 maart 2018

Het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus heeft de uitvoering van de pensioenregeling per 1 januari 2018 uitbesteed aan pensioenuitvoerder APG. Hierdoor is het aanleverproces veranderd. Graag informeert het Pensioenfonds nogmaals over de wijzigingen.

Van voorschotnota naar tijdvaksystematiek
Vanaf dit jaar leveren bureaus voor hun medewerkers maandelijks de gegevens aan, uiterlijk op de 14e dag van de volgende maand. De maandelijkse eindafrekening baseert het Pensioenfonds op de door uw bureau aangeleverde gegevens. Voorheen ontving u van Syntrus Achmea jaarlijks een voorschotnota. Na afloop van het jaar werd een eindafrekening opgemaakt.

Pensioenaangifte over 2018 uitsluitend via de Selfservice Werkgevers Portaal
Voor de juiste verwerking van uw factuur levert u elke maand alle gegevens aan. Via deze portaal beheert u uw organisatiegegevens en heeft u altijd inzicht in de status van uw levering.

Er zijn drie mogelijkheden om uw pensioenaangifte door te voeren

  1. U of uw gegevensleverancier gebruikt een loonpakket waarmee uw pensioenaangifte rechtstreeks wordt doorgevoerd in de portaal.
  2. U of uw gegevensleverancier gebruikt een loonpakket waarmee de pensioenaangifte wordt gemaakt; vervolgens gebruikt u de uploadfunctie om de aangifte door te voeren in de portaal.
  3. U legt uw pensioenaangifte handmatig vast in de portaal.

Zowel in het portaal als op de website van het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus vindt u alle handleidingen voor de Selfservice Werkgevers Portaal . Zonder gebruik te maken van de portaal is pensioenaangifte over 2018 niet mogelijk.

Rappel bij geen levering
Levert u voor de 14e dag van de volgende maand geen gegevens aan? Dan stuurt het Pensioenfonds na  7 dagen een rappel. Dit is een geautomatiseerde e-mail. Indien nodig ontvangt u 14 dagen later een tweede rappel.

Wat gebeurt er als u niet aanlevert?
Heeft u 21 dagen na de verzenddatum van de tweede rappel nog niet aangeleverd? Dan leggen het Pensioenfonds de gegevens op. Het fonds doet dit op basis van de door Syntrus Achmea overgedragen gegevens. Het is wel de bedoeling dat u alsnog aanlevert.

Premiefactuur
Na acceptatie en verwerking van uw gegevens ontvangt u per e-mail de premiefactuur. U kunt de premiefacturen via automatische incasso of via overschrijving betalen. De premiefactuur wordt verstuurd naar het e-mailadres dat het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus staat geregistreerd bij de financiële administratie in het portaal. Controleer daarom goed wie geregistreerd staat als uw contactpersoon voor de financiële administratie.

Beheren financieel overzicht en rekeningnummers
De status van uw facturen en het beheren van uw rekeningnummers doet u in het Finance Portal. Daar kunt u ook uw excassorekeningnummer opgeven, zodat wij eventuele restituties of creditnota’s aan u kunnen uitbetalen.

Heeft u vragen? De helpdesk van het Pensioenfonds staat voor u klaar
U bereikt de helpdesk op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 020-5834230. Of ga naar de Selfservice Werkgevers Portal De pensioenregeling geldt voor de hele bedrijfstak.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

vr 18 jan 2019

SamCity Hoorn

  • Type: excursie
  • Locatie: Sam City, Westfriese Parkweg 4, Hoorn
  • Organisatie: Lokaal Netwerk Noord-Holland
  • Onderwerp: BNA Netwerken
SamCity Hoorn

Nieuws / 19 nov, 2018

Aantal deelnemers beroepservaringperiode stijgt fors

Uit het onderzoek Jonge ontwerpers en beroepservaring 2015-2017 blijkt dat het aantal deelnemers aan de beroepservaringperiode (bep) in 2017 zo’n vijf maal hoger is dan in 2015. Het aandeel ontwerpers dat, na het doorlopen van de

Aantal deelnemers beroepservaringperiode stijgt fors

Nieuws / 13 nov, 2018

Werkgeversbijeenkomst over cao inzet van de BNA

De huidige cao loopt tot en met 28 februari 2019. Begin 2019 starten daarom de onderhandelingen over een nieuwe cao. De BNA wil de nieuwe cao zo vormgeven dat deze bureaus faciliteert en zij goed kunnen

Werkgeversbijeenkomst over cao inzet van de BNA

Nieuws / 29 okt, 2018

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting najaar 2018!

Het gaat weer beter in de branche. We hebben weer wat kleur op de wangen. Voor bureaus is het goed te weten wat de verwachtingen zijn voor komend jaar. De BNA nodigt alle leden uit om deel te

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting najaar 2018!

Nieuws / 17 okt, 2018

Nieuwe medewerker? Meld deze op tijd aan bij het pensioenfonds

Het aantal nieuwe medewerkers bij bureaus groeit de afgelopen jaren. Medewerkers van architectenbureaus bouwen pensioen op bij Pensioenfonds voor de Architectenbureaus. Sinds 1 januari 2018 leveren bureaus gegevens voor je pensioenadministratie aan via het Selfservice Werkgevers

Nieuwe medewerker? Meld deze op tijd aan bij het pensioenfonds

Inloggen op BNA

(Sluiten)