‘De stad van de toekomst’ op het Neprom kennisfestival ‘Thuis in de Toekomst’

Onderdeel 'Dag van de Projectontwikkeling'

  • Type: symposium
  • Datum: do 17 mei 2018
  • Locatie: Den Bosch
  • Tijd: 14:30 - 15:45
  • Organisator: Neprom
  • Alleen voor leden: Nee

Nederland staat voor een enorme verstedelijkingsopgave: 1 miljoen nieuwe woningen, energietransitie, mobiliteitsrevolutie, inclusieve stad, kwaliteit van ons landschap, etc. Samenwerking tussen gemeenten, corporaties, ontwikkelaars en beleggers is daarin essentieel, maar ook de rol van de ontwerpende disciplines.

Tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 17 mei in Den Bosch, met als thema “Thuis in de Toekomst”, gaan de partijen betrokken bij de stedelijke transformatieopgave met elkaar in gesprek. Hier ontmoeten ontwerpers, overheden en professionals uit alle hoeken van de woning- en vastgoedmarkt elkaar en brengen zij nieuwe ideeën, producten, processen en ervaringen verder. Minister Ollongren zal het perspectief van de Novi schetsen. Ontwerpers, overheden en marktpartijen gaan in een groot aantal themasessies met elkaar aan de slag om die toekomst tot een succes te maken.

In een werksessie van 14:30 – 15:45 heeft de ontwerpstudie ‘De stad van de toekomst’ het podium, een project van BNA Onderzoek, TU Delft en Vereniging Deltametropool en de vijf deelnemende gemeenten. In deze ontwerpstudie kijken 10 ontwerpteams naar kansen de grote transities waar wij voor staan te gebruiken als opstap naar een betere manier van stad maken. Op 17 mei worden tussentijdse resultaten gepresenteerd en worden handelingsperspectieven uitgediept met de aanwezigen.

Aanmelden kan hier

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 30 nov, 2018

De tien ontwerpvisies voor de vijf grote steden in 2040

Na 9 maanden onderzoek doen, ontwerpen aan en discussiëren over nieuwe manieren van stad maken, werd op 30 november in een feestelijke slotmanifestatie de uitkomsten van de ontwerpstudie ‘De stad van de toekomst’ gepresenteerd. Gedurende

De tien ontwerpvisies voor de vijf grote steden in 2040

Inloggen op BNA

(Sluiten)