Bonifaciusschool

De bestaande Bonifaciusschool in de binnenstad van Alphen aan den Rijn is verhuisd van een oud gebouw aan de Paradijslaan naar een nieuw gebouw er vlak achter. Het gebouw past in de stedelijke architectuur van Alphen met haar robuuste stenen plint met daarboven een lichte, metalen gevel.

De stenen plint is versierd met bogen: karakteristiek, herkenbaar en krachtig. De lichter ogende opbouw heeft een horizontale belijning en contrasteert zowel qua kleur als qua textuur.

Het schoolgebouw bestaat uit twee delen: een deel met lokalen en een deel met meer algemene functies en de gymzaal. De lokalen zijn per bouw gegroepeerd rondom een ruime tussenruimte waarin op verschillende manieren les gegeven kan worden. Hierbij is de vorm en de maat van de tussenruimte aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Inloggen op BNA

(Sluiten)